FSC Hout

FSC Hout

FSC Hout

Bossen verdwijnen nog steeds. Door onverantwoorde houtkap bijvoorbeeld, zodat een bos zich niet meer kan herstellen. Door het platbranden van bossen, om er landbouwgrond van te maken. Wereldwijd gaat jaarlijks miljoenen hectare bos voorgoed verloren. Het amazonegebied staat onder forse druk. Ruim 15% van het Braziliaanse deel is verloren. Als de bosvernietiging in het huidige tempo doorgaat, Zal tegen 2020 een kwart van het totale bosgebied in Braziliaanse Amazonegebied zijn verdwenen. Bossen zuiveren de lucht en hebben een matigend effect op klimaat. In bossen is veel CO2 vasgelegd. Door ontbossing komt CO2 vrij, zodat het broeikaseffect wordt versterkt. Het is een noodzaak dat er snel een halt wordt toegeroepen aan de wereldwijde ontbossing.

FSC Hout:
In 1993 werd een internationale organisatie opgericht, de Forest Stewardship Council afgekort FSC (Raad voor Goed Bosbeheer.) Deze non-profit organisatie stimuleert verantwoord bosbeheer, Door regels op te stellen om hout te oogsten op een manier die niet te koste gaat van de mensen, Planten en dieren in het bos. Ze laten onafhankelijk aangesloten bedrijven het traject van "kap tot schap" streng controleren, Om te verkomen dat FSC-hout niet wordt vermengd met hout uit slecht beheerde bossen. Er zijn wereldwijde standaarden opgesteld met daaraan gekoppeld een keurmerk. Elk bedrijf dat FSC gecertificeerde producten in bezit neemt, En deze met de FSC claim wil doorverkopen aan een volgende klant, Moet een FSC Chain of Custody certificaat bezitten. Zonder een Chain of Custody certificaat is de keten verbroken, en vervalt de FSC Garantie. Gelukkig gaan de FSC ontwikkelingen snel. De opmars is sterk. Inmiddels zij er al 1.000 Forest management certificaten afgegeven en meer dan 15.000 COC certificaten (Chain of Custody.) In Centraal Afrika is de hoeveelheid gecertificeers bos inmiddels gestegen to meer dan vijf miljoen hectare. Noord Amerika bevat zelf 40 miljoen hectare FSC gecertificeerde bossen.

Wenst u meer informatie over het FSC-label ga dan naar de officiële website van FSC.

Onze Visie
XL Games neemt zijn belang in de maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de markt en het milieu serieus. Daarom gaat XL Games vanaf nu verschillende spellen produceren met FSC-hout.

© 2019 Copyright XL-Games.be - Bouwelven 11, 2280 Grobbendonk - Belgium
In voorraad Beperkte voorraad Op bestelling